Proiectul Tandem - Pedalam Impreuna

“Viata este ca mersul pe bicicleta. Pentru a-ti pastra echilibrul, trebuie sa continui sa mergi inainte!”
(Albert Einstein)

DATELE PROIECTULUI
1. Tema proiectului: Motivul principal al proiectului de fata, este de a sustine importanta sanatatii fizice si psihice a persoanelor cu dizabilitati de vedere, folosind educatia prin sport a acestora. Invatarea si exersarea mersului pe bicicleta, este modul prin care dorim sa ii invatam pe copii sa isi valorizeze potentialul profesional, social si afectiv.

2. Obiective urmarite: In cadrul proiectului plecam de la ideea ca reusita in viata poate fi asociata cu mersul pe bicicleta, prin faptul ca doar cu ajutorul echilibrului poti inainta. Prin activitatile pe care dorim sa le desfasuram, sustinem implicarea copiilor, socializarea acestora si incluziunea sociala, comunicarea, dezvoltarea spiritului de competitie, implicarea in evenimente culturale/sociale, recunoasterea dizabilitatii ca si un pas spre acceptarea ei si adaptarea la situatie, invatarea increderii in sine si in ceilalti, relaxare si intretinerea sanatatii.

Necesitatea acestui proiect o vedem ca pe o implinire a nevoii de integrare a beneficiarilor; integrarea care ii aduce mai aproape de societate si de identificarea cu altii membrii ai societatii care practica aceasi activitate.
Beneficiarii acestui proiect vor fi un grup de copii cu dizabilitati de vedere din judetul Sibiu.

Durata: 4 luni